Deel dit item

Stuccen huis nieuwbouw (Breda)

Het stuccen van nieuwbouw-huizen is een specialiteit van Stucstad.nl. Voor een klant in Breda is zijn nieuwe nieuwbouw-woning gestuct. De plafonds waren vanuit de ruwbouw al gespackt. Alle muren zijn gewapend met gaasband en zowel de muren als plafonds zijn vervolgens gespoten met latex. Hiervoor zijn alle kozijnen afgeplakt.

Klik op een willekeurige afbeelding om deze groter te bekijken.

 

Aandachtspunten

Twee zaken zijn erg belangrijk om te weten voor u als klant: het afplakken van de ramen geeft in de zomer een kans op thermische breuk, doordat de warmte van de zon tussen de folie en het glas blijft hangen. Let hier goed op!

Een ander aandachtspunt is het plafond. Vanuit de ruwbouw waren de naden tussen de betonnen plafondplaten al dichtgezet.

Echter, wanneer alleen de naden worden dichtgezet, bestaat er de kans dat bij strijklicht langs het plafond, toch een overgang tussen de plafondplaten zichtbaar blijft, zeker waanneer de plafondplaten erg ongelijk liggen. In dat geval is het verder uitvlakken van de naden of het compleet stuccen van het plafond raadzaam!

 Haakse hoeken bij de dagkanten

Wat verder belangrijk is, zijn de dagkanten bij de ramen en deuren. Deze maken wij altijd mooi haaks, zodat u ook bij de plint ziet dat de muur mooi recht is gestuct.

Het project samengevat:

}

Projectduur

Het project heeft in totaal 2 weken geduurd.

n

Soort werkzaamheden

De plafonds waren vanuit de ruwbouw al gespackt. De klant heeft ervoor gekozen om de plafonds zo te laten en alleen de muren te laten stuccen. Vervolgens zijn zowel de muren als de plafonds gespoten met latex, dit om kleurverschil te voorkomen. 

l

Bijzonderheden

De klant heeft gevraagd om een extra goed reinigbare muurverf te gebruiken. Hierop is gekozen voor Hoeka Cleantex muurverf. Verder zijn – zoals gewoonlijk – de kwetsbare plekken voor scheurvorming extra gewapend met gaasband.