Onze diensten


GLAD STUCWERK

Een stuclaag, ook wel pleisterwerklaag genaamd, heeft een dikte tussen de 1 en 10 mm. Een laag dikker dan 10 mm wordt vaak een raaplaag genoemd. Een laag van 1 à 2 mm wordt vaak een filmlaag genaamd. Verder heeft u bij ons de keuze tussen sausklaar en behangklaar stucwerk. Informeer gerust naar de mogelijkheden en prijzen! Onze vaste leveranciers zijn Stukbouw B.V. uit Schijndel en Lobouw B.V. uit Bergen op Zoom/Dordrecht.

BUITEN STUCWERK

Stucstad.nl levert hoogwaardige stucwerkzaamheden aan buitengevels. Wij zorgen voor goede waterkeringen langs de dakrand, grond en bij de vensterbanken en regenpijpen, zodat vocht geen schade kan veroorzaken. Indien gewenst brengen wij tevens isolatie aan de buitenkant aan en werken wij de muren af met een buitenkwaliteit verf of spachtelputz. Stucstad.nl werkt samen met Strikolith B.V. uit Raamsdonksveer. 

BETON CIRÉ

Beton ciré, of beton stuc, is een product dat erg in de mode is de laatste jaren. Stucstad.nl is zeer ervaren in het verwerken van meerdere soorten beton ciré van meerdere leveranciers. Ik kan er veel over schrijven, 1 ding wil ik u op het hart drukken: kies voor een goed product en een goede stucadoor met ruime ervaring zoals ons! Dan heeft u het mooiste resultaat en jaren plezier van uw beton ciré. Stucstad.nl maakt beton ciré op vloeren, wanden en meubels alsook glanspleisters, parelmoer (paarlemoer) stuc en metal stuc. Wij hebben meerdere producten in ons assortiment, waaronder Stoopen & Meeus, Frescolori, Quartzline en Beton Aparte.

LATEXSPUITEN

Stucstad beschikt over een professionele latexpomp voor het naadloos spuiten van de muren en plafonds. Latex spuiten kan gedaan worden in elke gewenste kleur zodat het altijd past in uw interieur. Ook het lakken van houtwerk kunnen wij verzorgen met onze eigen apparatuur. Dit is handig voor grote oppervlaktes waar geen rollerbanen wenselijk zijn. 

KASTEN & OMBOUW

Vaak wordt ik gevraagd de ombouw te maken en stuccen voor de kasten van de keuken. Of om een ombouw te maken voor een vrijstaande koelkast. Het maken van maatwerk kasten zijn leuke projecten. U heeft een strakke, unieke kast op maat tegen een scherpe prijs! Denk hierbij ook eens aan een afwerking met het duurzame beton ciré en de verwerking van spotjes!

BEHANGEN

Wilt u een sierbehang in uw slaapkamer, of wilt u uw nieuwbouwhuis compleet behangen hebben met vliesbehang? Of wilt u een zakelijke ruimte behangen met glasvezelbehang? Behangen is een betaalbare oplossing voor een mooie afwerking die tegen een stootje kan. Stucstad kan u het behang aanleveren en verwerken. Informeer naar de mogelijkheden en onze scherpe prijzen!

RAAPWERK

Onder raapwerk wordt verstaan ‘het waterpas en haaks uitvlakken van grove oppervlakten’, ook wel ‘uitrapen’ genoemd. U heeft uw badkamer of keuken eruit gesloopt, de tegels of andere materialen afgehakt, waardoor het eruit ziet alsof er niks meer van te maken is. Dan is uitrapen de oplossing. In de badkamer rapen wij de muren altijd uit met een cementgebonden watervaste mortel.

SPACKSPUITEN

Spackspuitwerk een machinale afwerking die veelal wordt toegepast in de nieuwbouwsector. Spack heeft een korrelstructuur die in allerlei kleuren leverbaar is. Spackspuiten is een voordelige keuze voor een strake wand- en plafondafwerkig, die ook nog eens tegen een stootje kan. Vaak zetten wij eerst de naden van plafondplaten dicht voordat wij spacken, zodat het plafond één mooi strak geheel wordt. 

SPACHTELPUTZ

Spachtelputz, spachtelpleister of sierpleister is een kunsthars met een korrel van bijvoorbeeld kwarts. De meest gebruikte korrelgrootte varieert van 1 mm (fijn) tot 3 mm (grof). Voor een goede hechting en dekking in kleur worden de muren eerst voorgestreken met een op kleur gemengde voorkwarts. Spachtelputz kan zowel binnen als buiten worden toegapst en is weerbestendig, kleurvast, afwasbaar en stootvast. Varianten zijn rustiekputz en granol. Onze vaste merken spachtelputz zijn SPS en Strikolith.

GIETVLOEREN

Voor een mooie, perfect gladde vloer is een gietvloer een uitkomst. Stucstad.nl maakt gievloeren van zowel polyurethaan als epoxy. De eerste heeft als grote voordeel dat deze scheuroverbruggend is. De tweede is vooral geschikt voor industriele toepassingen. Naast polyurethaan- en epoxygietvloeren levert Stucstad ook prachtige beton ciré vloeren en coatingvloeren. Al onze vloeren worden opgeleverd met een meerlaagse professionele twee-componenten sealer.

GEVEL ISOLATIE

Het isoleren van de buitenkant van een woonhuis komt steeds vaker voor en is een mooie manier om uw woning energiezuinig te maken. Stucstad.nl werkt nauw samen met Strikolith B.V. voor het leveren van een hoogwaardige systeemopbouw met garantie. De meest voorkomende afwerkingen zijn spachtelputz in de korrelgrootte 1.5 mm of een nog gladdere silicaat schuurpleister met een Pearlcoat muurverf.

LEEMSTUC

Leemstuc is een ecologische manier van stuccen. Het damp-open karakter van leemstuc zorgt voor een goede en natuurlijke vochtregulatie in uw huis. Leemstuc neemt ook warmte en koude op, waardoor het wel eens een natuurlijke airco wordt genoemd! Leemstuc vergroot het wooncomfort en is bovendien puur natuur. Wij werken standaard met Yosima leempleister van Claytec omdat dit een mooi natuurlijk resultaat geeft, en ook andere merken zijn mogelijk. Wij kunnen het product in allerlei kleuren voor u leveren.

LIJSTEN & ORNAMENTEN

Sierlijsten en ornamenten geven het stucwerk een bijzondere en luxe uitstraling. Heeft u beschadigde lijsten en ornamenten? Wij kunnen ter restauratie lijsten met een mal op maat voor u maken en kapotte lijsten herstellen. Ook herstel van ornamenten en rozetten is mogelijk en ook het nieuw aanbrengen van kant-en-klare producten is een optie. 

SCHUURWERK

Schuurwerk is een stukje traditioneel vakwerk. De decoratieve, zanderige cirkelvormen worden met een spaan aangebracht. Het pleisterwerk droogt op in de karakteristieke korrelstructuur en hoeft niet meer te worden gesausd. Om een mooi egaal schaduweffect te verkrijgen, moet de stucadoor het schuurwerk in één keer aanbrengen en afwerken. Omdat schuurwerk niet stootvast is, wordt het vaker toegepast op plafonds dan op wanden.

REPARATIE

Een veelvoorkomend probleem is een scheur in bestaand stucwerk van muren en plafonds. Dit treedt vaak op waar verschillende ondergronden samenkomen, verschillen tussen kou en warmte optreden en waar de muur trillingen opvangt, zoals bij dichtslaande deuren. Stucstad.nl gebruikt verschillende technieken om scheuren definitief te herstellen. Ook herstellen wij gaten en andere oneffenheden in stucwerk, waardoor ze compleet verdwijnen, zonder achterblijvende sporen van reparatie.

RESTAURATIE

Met enige regelmaat voeren wij restauratie-projecten uit aan monumenten. In deze situaties wordt altijd goed gekeken naar de ondergrond en opbouw van het momument. Vocht en zouten vormen een belemmering voor regulier stucwerk en Stucstad.nl gebruikt hiervoor speciaal geschikte hydraulische mortels. Samen met de gemeente kan Stucstad.nl bijdragen aan het behoud van ons culturele erfgoed.

SCHILDEREN

Naast het stucwerk verzorgen wij ook het sauswerk van de muren en plafonds. Na het voorstrjken lopen wij aandachtig alle oneffenheden na en zorgen voor een superstrak resultaat! Onze professionele methode zorgt voor strakke streeploze plafonds zonder strepen. Wilt u muren met een kleur dan zorgen wij voor scherpe snijranden. Ook brengen wij advies uit over kleuren, de schrobklasse en de eisen in specifieke ruimtes zoals badkamer en kelder. Verder verzorgen wij de reparatie en lakwerk van het hout, zowel binnen als buiten. Indien nodig kan bovendien een houtrotreparatie worden uitgevoerd. 

KALKVERF

Een trend van de laatste jaren is het gebruik van kalkverf binnenshuis. Kalkverf is heel mat en geeft een speciaal en warm karakter aan een muur. Kalkverf is 100% natuurlijk en heeft ook nog eens een ademende werking. De verwerking veresit enige ervaring. Stucstad.nl kan de kalverf aan u leveren en verwerken tegen scherpe prijzen. Informeer gerust naar de mogelijkheden van deze trendy muurafwerking!

SLOPEN & AFVOEREN

Bij renovatieprojecten komen vaak ook sloopwerkzaamheden kijken. Stucstad.nl kan u hierbij helpen en kan zorg dragen voor de afvoer van overblijvende sloop- en bouwmaterialen. Wij vinden het belangrijk u die extra service te leveren, zodat uw verbouwing soepel verloopt.

Professioneel en veelzijdig

Staat er niet bij wat u precies zoekt?

Of heeft u een vraag over een detail? Neem gerust contact met ons! Door onze jarenlange ervaring en ons grote netwerk van stucadoors, zijn wij bekend met vrijwel alle soorten oplossingen en toepassingen.

Een advies is gratis en wij denken graag met u mee!

Op deze pagina vind u een selectie van onze projecten. Wilt u meer weten over een bepaald onderwerp? Selecteer dan de gewenste categorie of maak gebruik van het zoekvenster.

Bel ons!


0800 - STUCCEN
(0800 - 788 22 36)

Over ons


Stucstad.nl is een professioneel Brabants stucadoorsbedrijf dat haar oorsprong vindt in 2012. De werkzaamheden van ons team van vaste stucadoors zijn inmiddels uitgegroeid tot geheel Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland.

©2024 Stucstad.nl | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden | Realisatie Pica2Studio.nl