Deel dit item

Beton ciré vloer in de keuken (Barendrecht)

Voor een klant uit Barendrecht is de vloer van de keuken uitgebreid, afgewerkt en voorzien van beton ciré. Ook het stenen bankje is voorzien van een sterke laag beton ciré.

Klik op een willekeurige afbeelding om deze groter te bekijken.

Werkwijze

Om de ondergrond extra te verstevigen is een laag epoxy aangebracht op de cementdekvloer. Vervolgens is de sterke basislaag beton ciré aangebracht. Na volledige droging is een tweede laag aangebracht. Deze laag is vervolgens vlak geschuurd. Het spanen en het schuren geven de vloer zijn karakteristieke uitstraling.

Karakteristieke ‘look’

Er kan worden gekozen voor een sterk geschuurd oppervlak, met weinig structuur. Dit maakt de vloer erg vlak. De vloer kan ook extra worden geschuurd, waarbij de onderliggende laag doorschijnt. Dit geeft de vloer een bontere ‘look’.

Door te spelen met het schuren en de manier van aanbrengen van materiaal kan een verschil worden gemaakt in de structuur van de vloer en de bontheid / schakeringen van de vloer.

Ervaring

Enkel een stucadoor met ervaring heeft controle over de manier van afwerken. Stucstad.nl beschikt over ruimschoots over ervaring in het aanbrengen van beton ciré.

Ik zelf maak vooraf altijd een aantal voorbeelden van verschillende kleuren en materialen van verschillende leveranciers. De klant kan dan kiezen welke look hij of zij het mooist vindt. De één houdt van wat bonter, de ander van wat rustiger, weer een ander van een wat groffere structuur.

Twee-componenten lak

Nadat de tweede laag beton cire is aangebracht en nageschuurd wordt de vloer geïmpregneerd en met twee lagen twee-componentenlak waterdicht gemaakt. De vloer dient vervogens 4 tot 6 dagen uit te harden.

Het project samengevat:

P

Mogelijkheden

Vloeren, wanden, natte ruimtes, meubels, tafels, decoratief en nog veel meer.

n

Leveranciers

Stucstad.nl werkt met meerdere leveranciers van beton ciré, zoals Stoopen & Meeus, Frescolori, Beton Aparte, Quartzline en Strikolith. Heeft u een voorkeur voor een andere leverancier, dan kan dat ook!

l

Aandachtspunten

Stucstad.nl besteedt extra zorg aan de hoeken van natte ruimtes. Hier gebruikt zij enkel een cementgebonden mortel geschikt voor zwembaden om de kimband te monteren. Verder worden kwetsbare plaatsen waar scheurvorming kan optreden extra gewapend.