Buiten stucwerk: een vak apart
Ervaring is belangrijk
Goed buiten stucwerk begint met een goede beoordeling van de ondergrond. De ondergrond, en dan in het bijzonder de gebruikte steensoort, de afwerking van deze stenen en de aanwezigheid van wel of geen spouw. Zit er oude verf op de muur en moet deze eraf, zo ja, dan moet minimaal 80% verf worden verwijderd. Zitten er algen op de muur? Deze worden verwijderd met algenreiniger.
Het zit hem in de details
Het maken van goed buiten stucwerk houdt ook in dat we de details aanpakken volgens de bouwvoorschriften. In het bijzonder zorgen we voor een goed overstek van dakranden en goede waterkeringen in het maaiveld. Op zwakke plekken zorgen we voor voldoende wapening en als muren ‘onvertand’ zijn gemetseld, dan kan ik een dilatatie in het stucwerk aanbrengen.
Methode van verwerken
Het materiaal dat gebruikt wordt om buiten te stuccen verwerkt anders dan gipsgebonden voor binnen. Na het aanbrengen van de profielen met speciale montagemortel en het aanbrengen van de wapening volgt het aanbrengen van de raaplaag en het ´roosteren´ hiervan.
Afwerklaag
Na droging brengen we de afwerklaag aan. U kunt kiezen uit fijn schuurwerk, spachtelputz en pearl coat buitenkwaliteit muurverf. Naast een reguliere stuclaag met afwerking kunnen we de gevels van uw huis ook voorzien van isolatie aan de buitenkant. Kijk voor meer informatie eens naar de blog over ‘buitengevel-isolatie’.
Kennis en ervaring
Wat uw wensen ook zijn, wij hebben de kennis en de ervaring om uw huis aan de buitenkant mooi af te werken. Kijk eens in de onderstaande diavoorstelling naar enkele voorbeelden van belangrijke details van buiten stucwerk.
Klik <hier> voor meer blogs.
Aandachtspunten:
Aandachtspunten:
* Ondergrond
* Optrekkend vocht
* Vensterbanken
* Aansluiting kozijnen
* Overstek dakrand
* Dilataties
* Mortelweefsel-laag
* Duurzame afwerking
Diavoorstelling:
Klik eens door de onderstaande foto´s