Deel dit item

Stucwerk buiten repareren

Een goede ondergrond als start

Een klant had een gevel met een vochtprobleem. Dit kwam deels door een lekkage maar ook door optrekkend vocht vanuit de grond en een slechte afwerking langs de dakrand.

Verwijderen oude stucwerk

De oude stuclaag zat los en was beschimmeld. Deze stuclaag is geheel verwijderd tot diep in de grond.

Verwijderen van vuil en algen

Vervolgens is het vuil verwijderd met de hoge drukspuit en is met algenreiniger de muur geheel schoongemaakt. Dit om te voorkomen dat oude algen in de stenen door de nieuwe stuclaag terug.

Voorbereidingen stucwerk

Vervolgens is begonnen met de opbouw van het systeem. De hoek- en stopprofielen zijn gesteld met speciale montagemortel en de delen waar spanningen ontstaan, zijn gewapend met wapeningsgaas.

Vernieuwen daktrim

De oude daktrim heb ik laten zitten. Hier overheen heb ik een nieuw daktrim op maat bevestigd, met een overstek van 3 cm over het nieuwe stucwerk.

Opbouw van het systeem

Als eerste is een raaplaag van Strikolith MEP-IT aangebracht. Vervolgens is deze verder afgewerkt met 2 lagen Strikolith K13 voor fijn schuurwerk met een fijne korrel.

Bitumen en noppenfolie

Om herhaling van optrekkend vocht te voorkomen zijn tot aan de onderkant van de fundering twee lagen bitumen-emulsie aangebracht en is noppenfolie geplaatst.

Regen maakt geen kans

Noppenfolie zorgt voor een luchtlaag tussen het stukwerk en de grond zodat er altijd ventilatie langs de onderste rand is en de muur na regen snel droogt.

Verdere afwerking met muurverf

Aan het einde is de tuin netjes schoongemaakt en is al het afval meegenomen en afgevoerd. Het stucwerk kan er weer jaren tegenaan. Wel is het belangrijk om het stucwerk verder af te werken met een geschikte buitenkwaliteit muurverf. Zo wordt de muur bestand tegen regen en wordt hij ook niet vuil.  

Klik <hier> voor meer blogs!

Kies voor ervaring!

Vochtbestendig

Geef regen en optrekkend vocht geen kans

+

Vrij van scheuren

Sterk gewapend en waar nodig gedilateerd

Strakke muren

Ons stucwerk is compleet vlak en ook bij strijlicht strak