Deel dit item

Stuccen in de keuken…

Alles is mogelijk!

Steeds meer mensen kiezen ervoor om plekken te laten stuccen waar voorheen getegeld werd. Denk bijvoorbeeld aan de toilet en de badkamer. Ook in de keuken vervangt glad stucwerk de tegel. Het resultaat is superstrak! Er zijn wel een aantal zaken waar u goed op moet letten!

Stootvastheid

Wees er in de eerste plaats van bewust dat stucwerk kwetsbaarder is dan tegels. Stoot u tegen een gestucte muur, dan is de kans op een buts groter dan bij een betegelde muur. Hetzelfde geldt voor vuiligheid. Een tegel is makkelijker schoon te maken dan een geverfde muur. Wees dus voorzichtig dat de muren niet beschadigd of vuil maakt.

Reinigbare muurverf

Dat brengt ons bij het tweede punt. Zorg dat het stucwerk goed beschermd is tegen vuil en goed reinigbaar is. Wanneer u het stucwerk wilt verven met een latex of muurverf, kies dan voor een goed reinigbare muurverf zoals de Sikkens Alpha Rezisto Mat, SPS Uniclean of Hoeka Cleantex. Deze verven laten geen vuil in de poriën komen. De muren zijn goed schoon te maken en zelfs bij veelvuldig poetsen blijven ze mat zonder te gaan glimmen.

Twee-componenten coating

Een andere – nog sterkere – oplossing is om de muren te verven en vervolgens met twee lagen twee-componenten coating te lakken. Een dergelijke coating verdonkert meestal de kleur van de muur een beetje, maar zorgt ervoor dat de spaghettisaus na het koken makkelijk is weg te poetsen. Zorg tot slot voor een goede en voldoende dikke siliconen kitrand tussen het aanrechtblad en de muur.

Spotjes boven het aanrecht

Ons stucwerk is altijd vlak en glad, zodat het ook in het felle licht van spotjes er compleet vlak uitziet. Wij kijken ook het gemaakte stucwerk in de keuken altijd met een bouwlamp na, zodat u er zeker van bent dat de muren ook ´s avonds in de spotlights kan schitteren!


Klik <hier> voor meer blogs!

Aandachtspunten:

@

Waterdichte coating

  • 2 componenten coating
  • Reinigbare verf

Kitrand

  • Siliconenkit
  • Voldoende ´body´

Spotjes

A-klasse stucwerk ivm strijklicht